Fricasse de sparanghel si ceapa
PrinteazaFricasse de sparanghel si ceapa
Ingrediente:
- 750 g sparanghel verde
- 750 g sparanghel alb
- 30 g unt
- 30 g faina
- 20 ml smantana
- 3 fire ceapa verde
- 2 linguri patrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Fricasse de sparanghel si ceapa: Se fierbe sparanghelul; se pastreaza 500 ml din lichidul in care a fiert. Se toaca ceapa.
Se caleste partea alba a cepelor in unt, se adauga faina si se amesteca bine. Se torna cei 500 ml lichid, se lasa sa clocoteasca, se adauga smantana, si se lasa la foc mediu 10 minute.
Se taie sparanghelul in bucati de 4 cm, se adauga in sos impreuna cu patrunjelul si se mai lasa sa clocoteasca inca 3 minute.
La servit se presara deasupra partea verde a cepelor.
Pofta buna!