Fricassee de legume

Printeaza

O reteta de fricassee de legume din: amestec de legume, vermut sec, frunza de dafin, sare, piper, parmezan, pesmet, faina, lapte, smantana, si patrunjel.

Ingrediente:Fricassee de legume

  • 750 g amestec de legume. exemplu: broccoli, morcovi, conopida, fenicul, praz, ciuperci, ceapa, dovleac, ardei gras…
  • 2 linguri vermut sec
  • 1 frunza de dafin
  • 1 crenguta de cimbru verde
  • sare si piper negru
  • 25 g parmezan ras
  • 2 linguri pesmet din paine integrala

pentru sosul bechamel:

  • 50 g produs tartinabil, 70% grasime
  • 3 linguri faina alba
  • 150 ml lapte semidegresat
  • 3 linguri smantana dulce semidegresata
  • 2 linguri patrunjel sau maghiran proaspat, tocat mare

 

Mod de preparare:

Se pregătesc legumele: se rup broccoli sau conopida în buchetele mici; se taie morcovii la capete; se taie feniculul la capete şi se toacă; se taie prazul în felii groase; se taie ciupercile felii; se taie ceapa în patru; se taie dovleacul în bucăţi sau se taie capetele dovleceilor; se taie ardeii în patru.

Se pun 600 ml de apă într-o tigaie mare şi se adaugă vermutul, frunza de dafin, cozile de pătrunjel, cimbrul, sare şi piper şi se aduce la fierbere. Se adaugă legumele, se micşorează flacăra şi se fierb la foc mic 5 minute. Se mută legumele cu o spumieră într-un vas termorezistent de 1,5 litri. Se ţin la cald.

Se scot verdeţurile care se aruncă şi se dă din nou bulionul de legume în clocot. Se fierbe 10 minute fără capac sau până când cantitatea de lichid s-a redus la jumătate. Se încinge grătarul din cuptor la mediu.

Pentru sos se topeşte produsul tartinabil într-o cratiţă mare şi se presară făina. Se căleşte 1 -2 secunde, apoi se toarnă treptat bulionul, se adaugă laptele şi se bate. Se dă în clocot, se micşorează flacăra şi se fierbe la foc mic 3 minute.

Se ia de pe foc, se înglobează smântână semidegresată şi verdeţurile tocate şi se potriveşte de sare şi piper Se toarnă sosul peste legume, se presară brânza şi pesmetul, apoi se dă la cuptor 2-3 minute să se rumenească şi se serveşte. Sugestie pentru servit: cu tagliatelle sau cartofi noi.

Fricassee de legume

Fricassee de legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.