Friganele de aluat

Printeaza

Friganele de aluat 

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 3 linguri făină
  • 1/2 ceaşcă lapte
  • sare
  • 2 linguri untură

 

 

Mod de preparare:

Friganele de aluat: Se freacă bine într-un castron un ou cu trei linguri pline de făină, cu grijă să nu se facă cocoloşi.

Se subţiază cu lapte, astfel încât să se obţină un aluat ceva mai gros ca la clătite. Se pune sare.

Se înfierbântă într-o tigaie untură sau unt amestecat cu puţin ulei.

Când grăsimea este bine încinsă, se pune câte o lingură de compoziţie. Se fac mici chiftele care se prăjesc pe ambele părţi.

Se servesc cu legume opărite cu unt.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bun.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.