Friganele aromate
PrinteazaFriganele aromate din: bagheta, lapte, oua, zahar, zahar vanilat, banane, dulceata de capsune, zeama de portocale, coniac, ulei.
- 1 bagheta
- 250 ml lapte
- 3 oua
- 200 g zahar
- 2 plicuri cu zahar vanilat
- 2 banane
- dulceata de capsune
- zeama de portocale
- 50 ml coniac
- ulei
Mod de preparare:
Taie bagheta în felii, într-un bol, toarnă laptele şi adaugă 100 g de zahăr şi zahărul vanilat. Pune pe foc şi ţine până ce topeşte zahărul.
Lasă deoparte să se răcească. In alt castron, bate energic ouăle. Incinge uleiul într-o tigaie.
Dă feliile de pâine mai întâi prin lapte, apoi prin oul bătut şi prăjeşte-le în tigaia încinsă pe ambele părţi. Scoate pe un şervet absorbant.
Separat, pune restul de 100 g de zahăr la caramelizat în altă tigaie. Se adugă zeama de portocale, apoi coniacul.
Taie bananele în rondele măricele şi pune-le în compoziţia de zahăr şi coniac, amestecând uşor.
Când serveşti, formează un turnuleţ: o friganea, apoi banane caramelizate din nou o friganea şi’dulceaţă de căpşune. Stropeşte cu sosul de coniac.
Friganele aromate
Pofta buna!