Friganele cu cartofi
PrinteazaFriganele cu cartofi din: carne, cartofi, ceapa, usturoi, faina, ulei, verdeata, sare, piper.
- 500 g carne tocată în amestec (carne şi porc)
- 7 cartofi
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 1 ou
- 250 g făină
- ulei pentru prăjit
- pesmet
- verdeaţă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbe cartofii şi fă-i piure. Adaugă oul, sare şi piper. Incorporează treptat făina. S-ar putea să ai nevoie de mai multă, întrucât compoziţia nu trebuie să se lipească de mână.
Las-o deoparte să se răcorească.
Toacă usturoiul şi ceapa, apoi căleşte-le până devin aurii. Adaugă carnea, sarea şi piperul şi lasă la rumenit. Cu mâinile unse cu puţin ulei, ia din compoziţia de cartofi şi modelează chiftele.
Turteşte-le uşor, pune în mijloc o lingură de amestec de carne, apoi strânge-le ca la colţunaşi şi aplatizează-le puţin.
Dă-le prin pesmet şi prăjeşte-le în ulei încins până se rumenesc.
Serveşte-le cu verdeaţă.
Pofta buna!