Friganele cu fructe si scortisoara
PrinteazaO reteta delicioasa de friganele cu fructe din: lapte degresat, albusuri, sare, piper, unt, paine alba, gem de mere sau pere, zahar demerara si praf de scortisoara.
- 2 linguri lapte degresat
- 2 albuşuri
- sare şi piper negru
- 3 felii de pâine albă, veche de o zi
- 1 -2 linguriţe unt
- 4 linguri gem de mere sau pere
garnitură:
- 1 lingură zahăr demerara (zahăr brun, cristalizat) şi un praf de scorţişoară, opţional
Mod de preparare:
Se bat împreună laptele şi albuşurile într-un vas adânc, asezonându-se uşor Se scufundă feliile de pâine în lichidul obţinut. Intr-o tigaie mare se topeşte puţin unt până când se formează o spumă.
Se pun în ea 2 felii de pâine şi se prăjesc 2-3 minute până când suprafaţa lor se întăreşte şi devine auriu-maronie.
Se scot feliile, se mai topeşte unt dacă este nevoie, apoi feliile se prăjesc pe cealaltă parte timp de 2-3 minute, până capătă o culoare auriu-maronie. Se repetă cu restul de felii rămase. Se acoperă cu gem de mere sau de pere; opţional se presară zahărul şi scorţişoara.
Se poate folosi franzelă cu stafide în loc de pâine albă, peste care se presară zahăr pudră, scorţişoară şi se ornează cu felii de banană.
Friganele cu fructe
Poftă bună!