Friganele de mei
PrinteazaFriganele de mei din: unt, ceapa, mei, cascaval, galbenus, pesmet, sare, nucsoara, piper, ulei, lapte, patrunjel.
- 2 linguri unt
- 1 ceapa
- 200 g mei
- 1/8 l concentrat de legume
- 100 g cascaval ras
- 2 galbenusuri
- pesmet
- sare
- 1 varf de cutit nucsoara
- 1 varf de cutit piper rosu macinat
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1/8 l lapte
- 200 g cascaval taiat cubulete
- 1 lingurita patrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Se incinge untul intr-o cratita si se caleste in el ceapa taiata marunt pana ce devine sticloasa.
Se adauga meiul spalat si bine scurs, se dunstuieste si el putin si se stinge cu zeama de zarzavat.
Se lasa sa fiarba amestecand intruna circa 20 de minute, la foc potrivit, pana ce se umfla, dupa care se ia de pe aragaz, se lasa putin sa se raceasca si se incorporeaza in el cascavalul ras si galbenusurile.
Se adauga pesmetul pentru legat compozitia si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
Se formeaza chiftelute plate care se prajesc in putin ulei incins, pana ce se rumenesc pe ambele parti.
Pentru sos, se pune laptele pe foc si, cand e fierbinte, se adauga cascavalul taiat cubulete si se amesteca pana ce se topesc.
Se sareaza, se pipereaza, se adauga patrunjelul tocat si se serveste impreuna cu chiftelutele de mei.
Pofta buna!