Friganele de mei

Printeaza

Friganele de mei din: unt, ceapa, mei, cascaval, galbenus, pesmet, sare, nucsoara, piper, ulei, lapte, patrunjel.

Ingrediente:Friganele de mei

  • 2 linguri unt
  • 1 ceapa
  • 200 g mei
  • 1/8 l concentrat de legume
  • 100 g cascaval ras
  • 2 galbenusuri
  • pesmet
  • sare
  • 1 varf de cutit nucsoara
  • 1 varf de cutit piper rosu macinat
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1/8 l lapte
  • 200 g cascaval taiat cubulete
  • 1 lingurita patrunjel verde tocat

 

Mod de preparare:

Se incinge untul intr-o cratita si se caleste in el ceapa taiata marunt pana ce devine sticloasa.

Se adauga meiul spalat si bine scurs, se dunstuieste si el putin si se stinge cu zeama de zarzavat.

Se lasa sa fiarba amestecand intruna circa 20 de minute, la foc potrivit, pana ce se umfla, dupa care se ia de pe aragaz, se lasa putin sa se raceasca si se incorporeaza in el cascavalul ras si galbenusurile.

Se adauga pesmetul  pentru legat compozitia si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.

Se formeaza chiftelute plate care se prajesc in putin ulei incins, pana ce se rumenesc pe ambele parti.

Pentru sos, se pune laptele pe foc si, cand e fierbinte, se adauga cascavalul taiat cubulete si se amesteca pana ce se topesc.

Se sareaza, se pipereaza, se adauga patrunjelul tocat si se serveste impreuna cu chiftelutele de mei.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.