Friganele pentru copii
PrinteazaFriganele pentru copii
Obiceiul de a înmuia felii de pâine veche intr-un amestec de ouă şi lapte şi de a le prăji apoi în grăsime, este cunoscut încă din Evul Mediu. Părerile diferă însă în privinţa modului exact de preparare a acestui fel de mâncare şi chiar în privinţa numelui.
Englezii numesc pâinea gătită astfel eggy bread, americanii french toast, iar francezii pain perdu, referindu-se la faptul că folosesc pâine, pe care altfel ar fi aruncat la gunoi. Există numeroase dispute: trebuie folosită pâine dospită, albă, cu coajă sau brioşe.
Se taie în felii groase sau subţiri? Se adaugă zahăr, vanilie, sare sau piper? Cu ce se mănâncă: cu gem, zahăr, sirop sau cu sos de roşii? Răspunsul diferă în funcţie de localul în care vă aflaţi. într-un restaurant pentru gurmeţi se prepară o extravagantă pain perdu, în vreme ce un grup de cercetaşi îşi prăjeşte la foc de tabără un french toast sâţios.
Rezultatul este acelaşi: o expresie mulţumită şi un stomac plin.