Friganele cu verdeata
PrinteazaO reteta delicioasa de friganele cu verdeata din: paine, oua, lapte, pesmet, patrunjel, ulei si sare.
- 8 felii de paine mai groase
- 2 oua
- 100 ml lapte
- 2 linguri cu pesmet
- 1 legatura cu patrunjel
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Pune laptele la fiert cu un praf de sare, după care lasă-l să se răcească bine. Separat, bate ouăle cu pătrunjelul tăiat mărunt.
Cu ajutorul unui pahar sau al unui cuţit, taie din feliile de pâine rotun- duri sau forma pe care o doreşti. Important este să îndepărtezi coaja. Trece rapid feliile de pâine prin lapte, apoi prin ou şi prin pesmet. Rumeneşte pâinea în uleiul încins, pe ambele părţi.
Scoate friganelele pe o hârtie absorbantă, după care serveşte-le cât sunt fierbinţi.
Friganele cu verdeata
Pofta buna!