Frigărui cu ananas şi creveţi
PrinteazaO reteta de frigarui cu ananas si creveti din: usturoi, piper, sare, ulei de masline, rozmarin, ananas, rosii si creveti.
- 1 catel de usturoi
- piper
- sare
- 4 linguri ulei de masline
- 1 fir de rozmarin
- 1 ananas mic
- 3 rosii
- 10-20 creveti
Mod de preparare:
Se curata usturoiul si se pizeaa cu sare si ulei de masline; se adauga rozmarin tocat, sare si piper. Se decojeste ananasul si se taie rondele. Se spala rosiile si se taie felii. Se spala creveţii şi se lasă să se scurgă, apoi se înfig pe ţepuşe de bambus înmuiate în prealabil în apă rece.
Se ung creveţii cu uleiul aromat preparat deja, folosind o pensulă. Se frig pe grătar, întorcându-se pe toate părţile şi ungându-se cu ulei. Spre sfârşitul timpului de frigere se aşază pe grătar şi feliile de roşii şi de ananas. Se servesc frigăruile cu roşii şi ananas şi se ornează cu rozmarin.
Frigărui cu ananas şi creveţi
Pofta buna!