Orez cu frigarui de creveti marinati din: coaja de limeta, ulei de masline, suc de lamaie, coriandru, usturoi, sare, piper, creveti, orez. Ingrediente: coaja de la 1 limeta 3 linguri de ulei de masline 2-3 linguri suc de lămâie 1 lingura coriandru proaspat tocat 1 cățel de usturoi, tocat 3/4 linguriță de sare 1/4 linguriță de […]
Frigarui aperitiv
PrinteazaFrigarui aperitiv din: piept de pui, sunca, cascaval, rosii, faina, unt, busuioc, sare, piper.
- 300 g piept de pui
- 300 g şuncă presată
- 200 g caşcaval
- 10-15 roşii cherry
- 1 lingură făină
- 50 g unt
- busuioc uscat
- frunze de busuioc proaspăt
- sare
- piper roşu zdrobit
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui cuburi cu latura de circa 2 cm, se condimentează cu sare, piper şi busuioc uscat sau verde tocat mărunt.
Se trec prin faină şi se rumenesc, la foc iute, în unt bine încins. Se scot pe prosoape absorbante şi se lasă să se răcească.
Se taie caşcavalul cubuleţe (de aceeaşi mărime ca şi cele de pui) sau se decupează cu forme speciale, în diferite figurine. Şunca presată se taie şuviţe cu lăţimea de 2 cm.
Se înfig pe ţepuşe de frigărui, alternativ, cubuleţele de pui, fâşiile de şuncă pliate, bucăţile de caşcaval, o roşie cherry, frunze verzi de busuioc (ca în imagine) sau după imaginaţie.
Frigarui aperitiv
Pofta buna!
poate iti place si:
Frigarui de berbecut cu salata
Frigarui de berbecut cu salata din: pulpa de berbecut, ceapa, usturoi, miere, menta, bulion, sare, piper, cumin, seminte de coriandru, pasta de harissa, ulei, ridichi, usturoi, otet, zahar, iaurt, salata verde. Ingrediente: 500 g pulpe de berbecut tocata 1 ceapa rasa 3 catei de usturoi tocati 2 linguri miere 1 lingura cu varf de menta […]
Pofta buna!