Frigarui aromate
PrinteazaO reteta delicioasa de Frigarui aromate din: fleica de porc, ceapa, chilli, boia dulce, boia iute, zahar, sare, coniac, piper, coriandru si ulei de masline.
- 500 g fleica de porc
- o ceapa
- un praf chilli
- o lingurita boia dulce
- o lingurita boia iute
- o lingura zahar
- sare
- 1-2 linguri coniac
- piper negru macinat
- coriandru proaspat
- 1-2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Se spală carnea şi se feliază în bucăţi potrivite.Se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se căleşte în ulei, cât să se înmoaie. Se adaugă condimentele şi 200 ml de apă. Se pun pe foc si se lasă să dea în câteva clocote.
Sosul se dă deoparte să se răcească, apoi se toarnă peste bucăţile de fleică. Se adaugă şi coniacul şi se lasă la marinat.Se scot bucăţile de carne din marinată şi se înfig pe beţele de frigărui. Se aşază pe grătarul încins şi se rumenesc. Se ornează cu coriandru.
Frigarui aromate
Pofta buna!
Foarte buna frigaruile