Frigarui asortate cu garnitura
PrinteazaO reteta de frigarui asorate cu carne de pui, piper, cotlet de pui, sare, slaninuta, ceapa alba, boia dulce de arde. Se servesc cu garnitura.
- 300 g carne de pui
- piper
- 300 g cotlet de porc
- sare
- 100 g slaninuta
- o ceapa alba
- boia dulce de ardei
garnitura:
- salata verde
- ceapa
- sare
- 1-2 rosii
- piper
- crutoane
- ulei de masline
- o lamaie verde
Mod de preparare:
Se taie bucăţele mici carnea de pui şi de porc, se dau cu sare, boia şi piper şi se bagă pe beţe, intercalându-le. O bucată de pui, o feliuţă de slă- ninuţă, o fâşie de ceapă şi una de codet.
Frigăruile se acoperă şi se lasă câteva minute la rece să se pătrundă aromele. Intre timp, se spală salata verde, ceapa şi roşiile. Salata se taie fâşii foarte subţiri, roşiile cubuleţe şi ceapa verde se tocă mărunt.
Se condimentează cu sare, piper alb, se acreşte cu zeamă de lămâie, se drege cu ulei de măsline şi pe deasupra se presară câteva crutoane de pâine.
Se pune grătarul la încins şi se pun frigăruile. Se lasă 10 minute pe o parte şi 10 pe cealaltă parte. Se servesc cu garnitură de salată verde.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- garnitura pentru frigarui