Frigarui asortate cu salsa de legume
PrinteazaO reteta de frigarui asortate cu salsa de legume din: rosii, ardei gras galben, ceapa verde, patrunjel, sare, piper, suc de lamaie, ulei de masline, zahar, ciuperci, ceapa si bacon.
- 2 rosii
- 1 ardei gras galben
- 2 cepe verzi
- 3 fire patrunjel
- 2 linguri suc de lamaie
- sare
- piper
- zahar
- ulei de masline
- 400 g ciuperci champignon
- 4 cepe frantuzesti
- 200 g bacon feliat
Mod de preparare:
Se cresteaza rosiile si se oparesc in apa clocotita circa 30 de secunde. Se scot, se trec prin jet de apa rece si se decojesc. Se taie rosiile sferturi si se curata de seminte; pulpa se taie cuburi.
Se decojeste ardeiul gras, se taie jumatati, se curata de seminte si se taie pulpa cubulete. Se toata ceapa verde si patrunjelul. Ingredientel pregatite se amesteca impreuna cu sucul de lamaie, sare, piper si 1 praf de zahar; se inglobeaza 2 linguri de ulei. Salsa de rosii si ardei se acopera si se lasa sa se marineze.
Se curata ciupercile. Dovleceii se curata, se taie pe lung, apoi se taie felii. Se taie ceapa frantuzeasca felii. Se ruleaza feliile de bacon si se infing in tepuse de lemn inmuiate in prealabil in apa, alternanc cu ceapa frantuzeasca, dovleceii si ciupercile.
Frigaruile se ung cu 2 linguri ulei de masline si se frig intr-o tigaie grill sau pe gratar 8 minute, intorcandu-se din cand in cand. Se sareaza si se pipereaza. Frigaruile se aseaza pe farfurii cu salsa si se orneaza cu verdeata.
Frigarui asortate cu salsa de legume
Pofta buna!