Frigarui cu banane

Printeaza

Frigarui cu banane din: usturoi, carne, banane, oua, pesmet, mustar, boia, sos tabasco, unt, ceapa, rosii, mango, sare, piper, zahar, patrunjel.

Ingrediente:

  • 1 căţel de usturoi
  • 500 g carne tocată
  • 3 banane
  • 2 ouă
  • 4 linguri de pesmet
  • 1 linguriţă de muştar
  • 1 linguriţă de boia dulce
  • 4 picături de sos Tabasco
  • 40 g unt
  • 2 cepe mici
  • 1 cutie de roşii pasate
  • 1 mango mic
  • sare
  • piper
  • zahăr
  • zeama de la 1/2 de lămâie
  • 1/2 de legătură de pătrunjel cu frunza netedă

 

Mod de preparare:

Usturoiul se curăţă. Se taie cubuleţe şi se adaugă peste carnea tocată împreună cu o banană care se cojeşte şi se zdrobeşte cu o furculiţă.

Urmează ouăle, pesmetul şi muştarul, care se frământă cu carnea, apoi se condimentează puternic. Se formează cu mâinile umede biluţe mici care se rumenesc bine pe toate părţile. Când sunt gata, se scot din tigaie şi se lasă la scurs.

Pentru sos se curăţă cepele şi se călesc, se adaugă roşiile şi se dă totul în clocot. Mangoul se cojeşte, se îndepărtează sâmburele, pulpa se taie cubuleţe şi se amestecă cu sosul.

Se asezonează cu sare, piper, zahăr şi cu zeamă de lămâie. Pătrunjelul se spală, se scutură de apă şi se adaugă în sos tocat mărunt.

Restul bananelor se cojesc şi se taie rondele, apoi se stropesc cu puţină zeamă de lămâie. Chifteluţele se înşiră alternativ pe frigărui cu bananele. Frigăruile se servesc în sos.

Frigarui cu banane

Frigarui_cu_banane

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.