Frigarui de berbecut cu hrean si ghimbir
PrinteazaO reteta gustoasa de Frigarui de berbecut cu hrean si ghimbir din: pulpa de berbec, hrean, ghimbir, usturoi, ulei din samburi de struguri, ulei de masline, lamaie, sare si piper.
- 700 g pulpa de berbecut
- 200 g hrean
- 100 g ghimbir
- 2-3 catei de usturoi
- 50 ml ulei din samburi de struguri
- 50 ml ulei de masline
- 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi tăiaţi-o în bucăţi potrivite. Puneţi bucăţile de carne într-un castron şi puneţi peste acestea hreanul şi ghimbirul, curăţate, spălate şi date pe răzătoarea mică.
Adăugaţi uleiul din sâmburi de struguri, zeama de la jumătate de lămâie, usturoiul pisat, sare şi piper.
Amestecaţi bine şi acoperiţi castronul, ţineţi-l la frigider pentru 24 de ore. După acest timp, puneţi bucăţile de carne pe bete de frigărui şi puneţi frigăruile altfel pregătite la foc mare, într-o tigaie, fără a mai adăuga ulei. Acoperiţi tigaia cu un capac şi frigeţi frigăruile până când carnea se pătrunde bine.
Serviti frigăruile cu lipii calde, totul presărat cu pătrunjel şi ardei iute tocate, şi stropite cu ulei de măsline.
Frigarui de berbecut cu hrean si ghimbir
Pofta buna!