Frigarui de berbecut cu salata si rosii coapte

Printeaza

Frigarui de berbecut cu salata si rosii coapte din: usturoi, pulpa de berbec, ulei, boia, sare, piper, ceapa, lamaie, rosii, castravete, iaurt, branza, ulei de masline.

 

Ingrediente:

  • 2-3 căţei de usturoi
  • 500 g pulpă de berbec
  • 1-2 linguri ulei
  • 1 lingurita boia iute de ardei
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 1 ceapă
  • 1 lămâie
  • 2-3 roşii

Pentru salată

  • 1 castravete
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 500 g iaurt
  • 150 g brânză proaspătă
  • 1 lingura ulei de măsline
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Castravetele se spală, se curăţă de coajă şi se taie felii foarte subţiri.

Se pun într-un castron şi se amestecă uşor cu usturoiul pisat cu sare şi frecat cu ulei, iaurtul şi brânza proaspătă.

Se potriveşte la gust cu sare şi piper şi se lasă la rece până se serveşte.

Pentru frigărui, carnea spălată (curăţată de pieliţe şi de grăsime) se dă prin maşina de tocat.

Se adaugă o lingură de apă călduţă, o lingură de ulei, boiaua de ardei, usturoiul pisat cu sare şi piperul.

amestecă până se obţine o pastă omogenă. Se formează 12 perişoare, care se pun pe beţele de frigărui şi se alungesc.

despart de bucăţi de ceapă şi felii de lămâie. Se ung cu puţin ulei şi se frig câte 7-8 minute pe fiecare parte.

Se servesc imediat cu salată şi roşii coapte.

Frigarui de berbecut cu salata si rosii coapte

Frigarui_de_berbecut_cu_salata_si_rosii_coapte

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.