Frigarui cu branza picanta
PrinteazaO reteta de frigarui cu branza picanta din: branza paneer, zeama de lamaie, chimion, faina de naut, garam amasala, boia, smantana, usturoi, ardei iute, ardei gras, dovlecei, unt si lamai.
- 600 g branza paneer
- zeama de la 2 lamai
- 2 lingurite cu chimion macinat, plus extra pentru presarat
- 75 g faina de naut
- 1 lingurita de garam masala
- 1 lingura de boia
- 280 ml de smantana dulce pentru frisca
- 4 catei de usturoi, strivit
- 2 ardei iuti rosii, curatati de seminte si tocati
- 2 arde grasi, unul rosu si unul galben, tocati mare
- 2 dovlecei, taiati felii
- 25 g de unt, topit
- 2 lamai, taiate in felii pe lungime
Mod de preparare:
Se inmoaie 12-15 frigarui de bambus in apa 15 minute- asta impiedica arderea lor sub gril. Se taie in cuburi cu latura de 3 cm si se combine cu zeama de lamaie si chimionul macinat. Se lasa deoparte 30 de minute.
Se cern faina de naut, garam masala si boiaua intr-un bol. Se adauga smantana, usturoiul si ardeii iuti tocati, plus suficienta apa pentru a se obtine un aluat gros, apoi se amesteca pana ce devine omogen.
Se scurge branza si se adauga in aluat impreuna cu doua lingura din amestecul de zeama de lamaie si chimion. Se acopera toate cuburile de branza cu aceasta compozitie. Se incinge grilul la treapta cea mai de sus si se tapeteaza cu folie o tava.
Se trage branza pe frigarui, alternativ cu bucati de ardei gras si de dovlecel. Frigaruile se coc patru-cinci minute pe fiecare parte, turnand peste ele compozitie de naut atunci cand se intorc.
Se tin sub gril pana se rumenesc pe margini. Se ung cu unt topit, se presara cu chimion macinat si se servesc imediat impreuna cu feliile de lamaie.
Frigarui cu branza picanta
Pofta buna!