Frigarui cu carne de miel si salata de varza
PrinteazaFrigarui cu carne de miel si salata de varza din: iaurt, pasta tandorii, pulpa de miel, coriandru, faina integrala, morcovi, varza alba, ceapa rosie, zeama de lamaie, ulei de masline si boabe de mustar.
- 3 linguri de iaurt grecesc sau alt iaurt gras
- 1 lingură de pastă tandoori (sau un amestec de iaurt cu ghimbir ras, ceapă tocată mărunt, usturoi zdrobit şi condimente după gust – cardamom, scorţişoară, chimion, cuişoare, coriandru)
- 175g pulpă de miel, cu grăsimea înlăturată şi tăiată în cuburi
- 1 legătură mică de coriandru tocat
- 2 lipii din făină integrală
pentru salata de varza:
- 1 morcov curăţat şi tăiat în fâşii cu un curăţător de cartofi (cuţit econom)
- ¼ de varză albă mărunţită
- 1 ceapă roşie feliată
- zeama de la 1 lămâie
- 2 linguriţe ulei de măsline
- 1 linguriţă boabe de muştar
Mod de preparare:
Se amestecă două linguri de iaurt cu pasta tandoori într-un vas de mărime medie.
Se adaugă carnea de miel, amestecând pentru ca toate bucăţile să fie acoperite de un strat de compoziţie.
Se prepară raita cu iaurtul rămas, o lingură de coriandru tocat şi se asezonează, apoi se pune deoparte.
Pentru salata de varză, se amestecă toate legumele cu coriandrul rămas într-un vas mare, apoi se adaugă sucul de lămâie, ulei şi boabele de muştar.
Se încălzeşte grillul la temperatură înaltă.
Se pune carnea de miel pe patru frigărui, se aşază pe grătar timp de 3-4 minute pe fiecare parte, până când se pătrund.
Se serveşte cu salată de varză, raita şi lipiile încălzite.
Frigarui cu carne de miel si salata de varza
Pofta buna!
Aleg salata de varza si dau la o parte frigaruile cu carne de miel