Frigarui cu carne de miel – usor de preparat
PrinteazaFrigarui cu carne de miel din: pulpe de miel, harissa, ulei de masline, caise, cuscus, ceapa verde, seminte de pin, supa de legume, menta, zeama de lamaie, iaurt.
- 750 g de pulpa sau spata de miel (sau berbecut), dezosata, taiata in cubulete
- 1 lingura de harissa (pasta de ardei iute)
- 6 linguri ulei de masline
- 8 caise
- 200 g cuscus
- 4 fire de ceapa verde, tocate marunt
- 25 g seminte de pin prajite
- 300 ml supa de legume gata facuta, fierbinte
- 4 linguri de menta tocata
- zeama de la 2 lamai
- 150 ml de iaurt grecesc
Mod de preparare:
Pune carnea de miel într-un bol. Amestecă harissa cu o lingură ulei de măsline, toarn-o peste carne şi amestecă bine.
Taie patru caise în sferturi, adaugă-le în bol, amestecă totul din nou şi asezonează după gust. înfige bucăţile pe opt beţe de frigărui, alternând carnea cu caisele.
Toacă restul de caise, apoi aşază-le într-un bol laolaltă cu cuşcuşul, ceapa verde şi seminţele de pin.
Toarnă peste ele supa de legume adusă la punctul de fierbere, acoperă-le cu un capac sau cu folie alimentară şi lasă-le deoparte 10 minute, până când se absoarbe tot lichidul.
Amestecă cu o furculiţă, adaugă jumătate din cantitatea de mentă, restul de ulei, sare şi piper şi amestecă bine.
Presară restul de mentă şi încorporează iaurtul, asezonează după gust, apoi mai adaugă mentă dacă vrei.
Pune frigăruile pe grătarul încins sau într-o tigaie-grill timp de 6-8 minute, întorcându-le din când în când, până când carnea devine rumenă. Serveşte-le cu cuşcuş şi iaurt.
Frigarui cu carne de miel
Pofta buna!