Frigarui cu carne de pui si salsa

Printeaza

Frigarui cu carne de pui si salsa din: mix de condimente, ulei de masline, zeama de lime, ardei galben, rucola, miez de mango, ardei rosu, ceapa verde, ardei iute.

Ingrediente:Frigarui_cu_carne_de_pui_si_salsa

  • 2 lingurite mix de condimente pentru carne de pui
  • 1 lingura ulei de masline
  • zeama de la 1 lime
  • 4 piepti de pui fara piele, taiati in bucati
  • 1 ardei galben mare, taiat in cuburi de 2 cm
  • 100 g de rucola, pentru servit

pentru salsa:

  • 320 g miez de mango, taiat in cubulete
  • 1 ardei rosu mare, curatat de seminte si tocat cubulete
  • 1 legatura ceapa verde, tocata fin
  • 1 ardei iute rosu, tocat (optinal)

 

Mod de preparare:

Combină condimentele, uleiul de măsline şi zeama de lime.

Adaugă carnea de pui şi las-o la marinat în frigider cel puţin 20 de minute şi cel mult peste noapte.

Pentru salsa, amestecă toate ingredientele şi asezonează – adaugă un ardei iute roşu, dacă îţi place mai picant.

Incinge bine grătarul sau o tigaie-grill. înfige carnea si ardeiul, alternativ, pe frigărui de metal sau beţe de bambus (beţele trebuie înmuiate în apă 20 de minute ca să nu se ardă pe grătar).

Frige-le câte 8 minute pe fiecare parte până când ingredientele se pătrund şi sunt uşor rumenite.

Serveşte-le cu salsa şi frunze de rucola.

Frigarui cu carne de pui si salsa

Frigarui_cu_carne_de_pui_si_salsa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.