Frigarui cu carne de pui si salsa
PrinteazaFrigarui cu carne de pui si salsa din: mix de condimente, ulei de masline, zeama de lime, ardei galben, rucola, miez de mango, ardei rosu, ceapa verde, ardei iute.
- 2 lingurite mix de condimente pentru carne de pui
- 1 lingura ulei de masline
- zeama de la 1 lime
- 4 piepti de pui fara piele, taiati in bucati
- 1 ardei galben mare, taiat in cuburi de 2 cm
- 100 g de rucola, pentru servit
pentru salsa:
- 320 g miez de mango, taiat in cubulete
- 1 ardei rosu mare, curatat de seminte si tocat cubulete
- 1 legatura ceapa verde, tocata fin
- 1 ardei iute rosu, tocat (optinal)
Mod de preparare:
Combină condimentele, uleiul de măsline şi zeama de lime.
Adaugă carnea de pui şi las-o la marinat în frigider cel puţin 20 de minute şi cel mult peste noapte.
Pentru salsa, amestecă toate ingredientele şi asezonează – adaugă un ardei iute roşu, dacă îţi place mai picant.
Incinge bine grătarul sau o tigaie-grill. înfige carnea si ardeiul, alternativ, pe frigărui de metal sau beţe de bambus (beţele trebuie înmuiate în apă 20 de minute ca să nu se ardă pe grătar).
Frige-le câte 8 minute pe fiecare parte până când ingredientele se pătrund şi sunt uşor rumenite.
Serveşte-le cu salsa şi frunze de rucola.
Frigarui cu carne de pui si salsa
Pofta buna!