Frigarui de cartofi si dovlecel in sos de rosii
PrinteazaFrigarui de cartofi si dovlecel in sos de rosii din: cartofi noi, dovlecel, ceapa, ardei grasi, sare, piper asortat, boia, cimbru, ulei de masline, usturoi, bulion, rosii in bulion, vin rosu, zahar, marar.
Ingrediente:
- 16 cartofi noi fierţi în coajă
- 1 dovlecel
- 6 cepe
- 2 ardei graşi
- sare
- piper asortat proaspăt râşnit
- boia
- 1/2 linguriţă cimbru
- 6 linguri ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri bulion
- 1 conservă roşii în bulion (400 g)
- 125 ml vin roşu
- 1 lingură zahăr
- mărar
Mod de preparare:
Se decojesc cartofii. Se spală dovlecelul, se curăţă şi se taie cuburi. Se curăţă 4 cepe şi se taie fiecare în opt.
Se curăţă ardeii graşi şi se taie bucăţi. Se înfig pe ţepuşe de lemn, alternativ, cartofi, bucăţi de ceapă şi bucăţi de ardei gras.
Se condimentează picant cu sare, piper, boia şi cimbru.
Se încing 4 linguri ulei. Se prăjesc înăuntru frigăruile cca 8 min. de jur-împrejur. Se scot, se lasă să se scurgă de ulei pe un pat din prosoape de hârtie şi se păstrează la cald.
Se curăţă restul de ceapă şi usturoiul şi se toacă. Se călesc în restul de ulei, până devin translucide.
Se adaugă bulionul, roşiile în bulion şi vinul. Se lasă să fiarbă la foc mijlociu. Se condimentează picant cu sare, piper şi zahăr.
Se aşază pe farfurii sos, apoi frigărui şi totul se ornează cu mărar verde.
Frigarui de cartofi si dovlecel in sos de rosii
Pofta buna!