Frigarui de cartofi si dovlecel in sos de rosii

Printeaza

Frigarui de cartofi si dovlecel in sos de rosii din: cartofi noi, dovlecel, ceapa, ardei grasi, sare, piper asortat, boia, cimbru, ulei de masline, usturoi, bulion, rosii in bulion, vin rosu, zahar, marar.

Frigarui_de_cartofi_si_dovlecel_in_sos_de_rosii

Ingrediente:

  • 16 cartofi noi fierţi în coajă
  • 1 dovlecel
  • 6 cepe
  • 2 ardei graşi
  • sare
  • piper asortat proaspăt râşnit
  • boia
  • 1/2 linguriţă cimbru
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri bulion
  • 1 conservă roşii în bulion (400 g)
  • 125 ml vin roşu
  • 1 lingură zahăr
  • mărar

Mod de preparare:

Se decojesc cartofii. Se spală dovlecelul, se curăţă şi se taie cuburi. Se curăţă 4 cepe şi se taie fiecare în opt.

Se curăţă ardeii graşi şi se taie bucăţi. Se înfig pe ţepuşe de lemn, alternativ, car­tofi, bucăţi de ceapă şi bucăţi de ardei gras.

Se con­dimentează picant cu sare, piper, boia şi cimbru.

Se încing 4 linguri ulei. Se prăjesc înăuntru frigăruile cca 8 min. de jur-împrejur. Se scot, se lasă să se scurgă de ulei pe un pat din prosoape de hârtie şi se păstrează la cald.

Se curăţă restul de ceapă şi usturoiul şi se toacă. Se călesc în restul de ulei, până devin translucide.

Se adaugă bulionul, roşiile în bulion şi vinul. Se lasă să fiarbă la foc mijlociu. Se condimentează picant cu sare, piper şi zahăr.

Se aşază pe farfurii sos, apoi frigărui şi totul se ornează cu mărar verde.

Frigarui de cartofi si dovlecel in sos de rosii

Frigarui_de_cartofi_si_dovlecel_in_sos_de_rosii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.