Frigarui cu cartofi dulci, sunca si ciuperci
PrinteazaFrigarui cu cartofi dulci, sunca si ciuperci din: cartofi dulci, ardei gras, sunca de casa sau bacon, ciuperci, ceapa, slăninuţă, rosii, dovlecel, praf de usutroi, sare, piper negru macinat, nucşoară, chimen măcinat, boia.
Ingrediente:
- 3 cartofi dulci
- 2 ardei graşi
- 300 g şuncă de casă sau bacon
- ciuperci mai mici
- 2 cepe uscate
- slăninuţă
- 2 roşii
- 1 dovlecel
- praf de usturoi
- sare
- piper negru măcinat
- nucşoară
- chimen măcinat
- boia
Mod de preparare:
Cureti cartofii dulci şi îi tai în rondele groase de 1 cm, după care le tai în jumătate. La fel procedezi şi cu dovlecelul. Cureţi ardeiul şi ceapa, le speli şi le tai în cuburi mari.
Tai şunca şi slănina sau baconul în bucăţi aproximativ egale cu legumele. In ţepuşe de inox pentru frigărui, înfigi ingredientele alternând legumele cu şunca şi slăninuţă.
Presari frigăruile cu sare, piper, chimen, oregano şi praf de usturoi. Le frigi pe toate părţile, pe grătarul încins, până se rurţtenesc frumos.
Frigarui cu cartofi dulci, sunca si ciuperci
Pofta buna!