Frigarui de cartofi
PrinteazaO reteta simpla si delicioase de frigarui de cartofi din: cartofi, ardei mic rosu, ardei galben, vanata, dovlecel, fulgi de lapte, ulei de masline, frunze de busuioc, sare si piper.
Ingrediente:
- 12 cartofi noi potriviţi
- 1 ardei mic roşu
- 1 ardei galben
- 1 vânătă mică
- 1 dovlecel
- 1 cutie fulgi de lapte
- 2 fileuri scrumbii în ulei
- ulei de măsline
- cateva frunze de busuioc
- sare şi piper.
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în apă cu puţină sare, se lasă să se răcească şi se curăţă de coajă. Se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cubuleţc legumele rămase. Se pun într-o tigaie, în ulei de măsline, pe foc moderat, legumele şi scrumbiile tăiate mărunt.
Se sărează după gust, se pisează, se adaugă busuiocul rupt bucăţele şi se lasă pe foc circa zece minute, amestecând din când în când. Se scobesc cartofii cu un cuţitaş şi se umplu cu legumele fierte. Se aşează deasupra, cât să-i acopere, fulgii de lapte. Se servesc înfipţi în beţigaşe.
Poftă bună!