Frigarui de cerb si mamaliga cu lapte de migdale
PrinteazaO reteta delicioasa de Frigarui de cerb si mamaliga cu lapte de migdale din: carne de cerb, malai, portocale, miere lichida, sos de soia, pudra de migdale, zahar, lapte, unt, sare si piper.
- 600 g carne (decongelata) de cerb, pentru friptura
- 300 g malai
- 2 portocale
- 2 linguri miere lichida
- 3 linguri sos de soia
- 100 g pudra de migdale
- 50 g zahar
- 500 ml lapte
- 30 g unt
- sare
- piper macinat proaspat
Mod de preparare:
Spalati si svantati portocalele. Inlaturati coaja, in benzi late, cu ajutorul unui cutit pentru curatat legume; stoarceti una dintre ele. Taiati carnea de cerb.
Amestecati, intr-un castron pentru salata, sosul de soia, miere si sucul de portocale.
Adaugati cuburile de carne, amestecati bine si lasati sa se marineze 30 de minute. In acest timp, clocotiti laptele cu pudra de migdale. Stingeti focul, acoperiti si lasati sa inguzeze timp de 30 min. Tăiaţi benzile de coajă de portocală în pătrate şi puneţi-le într-o cratiţă, împreună cu zahărul şi 300 ml de apă.
Lăsaţi-le 15 min să se confieze în siropul ce fierbe încet, apoi scurgeţi-le. Montaţi frigăruile, intercalând carnea scursă şi pătratele de coajă confiată. Puneţi-le să se rumenească uşor sub grilul cuptorului, 8-10 min, întorcându-le des.
Pregătiţi mămăliga: strecuraţi laptele de migdale şi măsuraţi-1 cu un pahar gradat. Turnaţi-1 într-o cratiţă şi adăugaţi apă pentru a avea 1 1 de lichid. Săraţi şi puneţi să clocotească.
Turnaţi mălaiul în cratiţă, micşoraţi focul şi lăsaţi-l să fiarbă, amestecând, până ce absoarbe tot lichidul. Săraţi, piperaţi, adăugaţi untul şi amestecaţi. Serviţi-o fierbinte, cu frigăruile de cerb, sărate şi piperate în ultimul moment.
Frigarui de cerb si mamaliga cu lapte de migdale
Pofta buna!