Pui cu Fasole Neagră și Porumb – un preparat delicios și nutritiv, perfect pentru o cină rapidă și sănătoasă. Această rețetă combină proteinele slabe din pieptul de pui cu fibrele și proteinele din fasolea neagră, adăugând dulceață naturală din porumb. Este un fel de mâncare echilibrat și plin de arome, care va satisface întreaga familie. […]
Frigarui cu chifle si crostini
PrinteazaFrigarui cu chifle si crostini din: carne tocata amestec, ceapa, patrunjel, oregano, sos iute, iaurt, ou, pesmet, sare, piper, faina, sos pesto.
Ingrediente:
- 800 g de carne tocată în amestec (60:40 vită – porc)
- 1 ceapă
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 linguriţă de oregano uscat
- 1 lingură de sos iute
- 5 linguri de iaurt scurs
- 1 ou
- 3 linguri de pesmet
- sare şi piper negru după gust
Pentru crostini:
- 2 baghete din făină integrală
- 4 linguri de sos pesto alla Genovese
Mod de preparare:
Frigarui cu chifle si crostini: Combinaţi amestecul de carne cu pătrunjelul tocat mărunt, cu ceapa dată prin râzătoare, sosul iute, oregano, iaurtul, oul, sarea şi piperul negru. Adăugaţi pesmetul şi amestecaţi bine.
Formaţi chiftelele, aplatizaţi-le cu palmele şi aşezaţi-le pe o tavă în care aţi pus în prealabil hârtie de copt.
Introduceţi-le în cuptorul preîncălzit la 240°C până când sunt bine pătrunse. Ţineţi-le 12 minute pe o parte şi încă 5 minute pe cealaltă.
Tăiaţi bagheta în felii de 1 cm grosime şi introduceţi-le în tavă pe ambele părţi până când devin crocante.
Scoateţi- le din cuptor şi ungeţi-le cu un strat subţire de sos pesto.
Pregătiţi frigăruile, alternând chiftelele cu crostini, apoi serviţi.
Pofta buna!
Pui cu Fasole Neagră și Porumb