Frigărui de ciuperci şi cârnati afumaţi
PrinteazaFrigărui de ciuperci şi cârnati afumaţi din: ciuperci, carnati afumati, ceapa, ulei, cimbru, sare, piper si bete de frigarui.
Ingrediente:
- 40 g ciuperci champignon mici
- 400 g carnati afumati
- 1 ceapa mare
- 3-4 linguri ulei
- 1 lingurita rasa cimbru uscat maruntit
- sare
- piper
- 8 bete de frigarui
Mod de preparare:
Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le şi scurgeţi-le bine de apă. Ungeţi ciupercile cu ulei şi presăraţi-le cu cimbru, sare şi piper, după gust.
Tăiaţi carnaţii în felii de circa 2cm grosime. Curăţaţi şi spălaţi ceapa, apoi tăiaţi-o în sferturi după care desfaceţi-o în straturi.
Puneţi pe beţe de frigărui, alternativ ciuperci, feliuţe de cârnat şi ceapă.
Puneţi frigăruile astfel pregătite pe un grătar încins şi frigeţi-le la foc mare, până când se rumenesc frumos pe toate părţile.
Serviţi câte 2 frigărui la o porţie, eventual cu salată verde.
Pofta buna!