Ciorbă de Perișoare simpla si rapida din: carne de porc si vita, ceapa, morcovi, cartofi, radacina de patrunjel, telina, apa, oua, pesmet, sare, piper, ulei, zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g carne de porc sau amestec carne de porc și carne de vită 1 ceapă mare, tocată mărunt 2 morcovi, tăiați cubulețe 2 cartofi, […]
Frigarui cu ciuperci si ceapa la gratar
PrinteazaFrigarui cu ciuperci si ceapa la gratar din: ciuperci, ceapa, sunca, slanina, sare, piper si sare de lamaie.
Ingrediente:
- 800 g ciuperci albe (shampignons, mînătărci, pitărci)
- 2 cepe
- 100 g şuncă
- 100 g slănină
- sare
- piper negru măcinat
- sare de lămîie
Mod de preparare:
Mai întîi ciupercile se pun pentru puţin timp în apă rece, în care s-a dizolvat un pic sare de lămîie, se înlătură pulpa ciupercilor mai măşcate (ciupercile mai mărunte si folosesc întregi), apoi se fierb 5-10 minute în apă cu puţină sare, se strecoară.
Ceapa se taie inele, şunca şi slănina se taie felii subţiri. Ciupercile fierte, ceapa, şunca şi slănina se pun pe rînd pe un beţişor de lemn şi se prăjesc la grătar.
Îndată după prăjire se piperează (nu se recomandă să se pipereze shampignons, pentru că piperul le ia din gustul fin).
Puteţi prăji frigăruii şi în tigaie, pentru aceasta beţişoarele de lemn trebuie să nu depăşească în lungime diametrul tigăii.
Se servesc cu legume proaspete.
Frigarui cu ciuperci si ceapa la gratar
Pofta buna!
Ciorbă de Perișoare simpla si rapida
Biban cu sos de lămâie și capere
Biban cu sos de lămâie și capere din: biban, suc de lamaie, capere, ulei de masline, usturoi, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 bucăți de biban (aproximativ 150g fiecare) Sucul de la o lămâie 2 linguri de capere 2 linguri de ulei de măsline 2 căței de usturoi, tocați mărunt Sare și piper după gust […]