Frigarui coreene
PrinteazaFrigarui coreene din: muschi de vita, sos de soia, zahar, vin de orez, ghimbir, usturoi, ananas, fulgi de ardei iute, uklei de susan, salata, susan, ceapa verde.
- 300g muşchi de vită, grăsimea îndepărtată
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri de zahăr
- 2 linguri vin de orez
- o bucată de ghimbir de mărimea unui deget, decojit şi feliat
- 2 căţei de usturoi
- 50g de ananas proaspăt, tocat
- 1 linguriţă fulgi de ardei iute
- 1 lingură ulei de susan, plus extra pentru prăjit
- frunze de salată
- seminţe de susan prăjite şi ceapă verde feliată subţire, pentru servit
Pentru sos:
- 2 linguri sos de ardei iute, precum Sriracha
- 2 linguri sos de soia
- zeama de la 1 lime
Mod de preparare:
Pune muşchiul la congelator 30 de minute – se va întări şi îl vei putea felia foarte subţire, între timp, prepară marinada. Pune sosul de soia, zahărul, vinul de orez, ghimbirul, usturoiul, ananasul, fulgii de ardei iute şi uleiul într-un robot de bucătărie. Pasează totul, apoi toarnă marinada într-un bol.
Când carnea e partial congelată, taie fileul în 25 de felii şi pune-le în marinadă. Refrigerează până când vei avea nevoie de ele, însă nu mai mult de 2 ore, întrucât enzimele din sucul de ananas vor frăgezi carnea prea mult.
Intre timp, înmoaie frigări mici de lemn în apă, timp de 10 minute. Când vrei să le serveşti, trece o frigare prin fiecare felie de carne. încinge o tigaie sau o tigaie-grill şi rumeneşte frigăruile câte 1-2 minute pe fiecare parte sau până când capătă urme de grill. Mai adaugă puţin ulei în tigaie, dacă este nevoie.
Amestecă toate ingredientele pentru sos într-un bol mic. Serveşte frigările cu frunze de salată, seminţe de susan, ceapă verde şi sos.
Pofta buna!