Calamari umpluți cu brânză feta și spanac – un preparat rafinat și gustos, perfect pentru mesele speciale sau pentru a impresiona oaspeții la o cină elegantă. Această rețetă combină delicatețea fructelor de mare cu aromele bogate ale brânzei feta și prospețimea spanacului, rezultând un fel de mâncare echilibrat și savuros. Este o alegere excelentă pentru […]
Frigărui cu crenvurşti vegetali, sparanghel şi lemongrass
PrinteazaFrigărui cu crenvurşti vegetali, sparanghel, şi lemongrass din: crenvursti vegetali, sparanghel, lemongrass, ulei de masline extravirgin, mustar dulce si sare.
Ingrediente:
- 3 crenvurşti vegetali (de soia)
- 300 g sparanghel
- 8 fire de lemongrass
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură de muştar dulce
- sare
Mod de preparare:
Frigărui cu crenvurşti vegetali, sparanghel, şi lemongrass: Curăţă sparanghelul, opăreşte-1 în apă clocotită cu sare, apoi transferă-1 într-o oală cu apă şi gheaţă.
Taie crenvurştii bucăţi mici şi montează frigăruile, folosind pentru beţe tijele de lemongrass, alternând cu bucăţi de sparanghel.
Pune frigăruile pe o placă de fontă încinsă şi frige-le câte 5 minute pe ambele părţi, apoi stropeşte-le cu o lingură de ulei de măsline şi condimentează-le cu sare, după gust.
Serveşte-le stropite cu un sos preparat din două linguri de ulei de măsline şi muştar, amestecate bine.
In locul crenvurştilor vegetali poţi folosi tofu cu măsline, tăiată cuburi, sau chiar tofu cu ierburi aromatice.
De altfel, poţi marina tofu 10 minute cu ghimbir proaspăt ras, sos de soia, ulei de susan şi 2 linguri cu apă.
Poftă bună!
Pesto de leurdă cu migdale și parmezan
Pesto de leurdă cu migdale și parmezan – este o variantă a clasicului pesto italian, aducând în prim-plan aroma intensă și benefică a leurdei. Leurda, cunoscută și sub numele de usturoi sălbatic, este bogată în vitamine și minerale, oferind multiple beneficii pentru sănătate. Migdalele adaugă o textură crocantă și un gust subtil de nucă, în […]
Pofta buna!