Frigarui de creveti cu ananas

Printeaza

O reteta delicioasa de frigarui de creveti cu ananas din: creveti, ananas, ridiche neagra, miere lichida, boia iute, usturoi, ghimbir, lamaie verde, ulei de masline, otet de cidru, sare si piper.

Ingrediente:Frigarui de creveti cu ananas

  • 18 creveti cruzi
  • 1 ananas mic
  • 1 ridiche neagra
  • 3 linguri miere lichida
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 catel de usturoi
  • 1 bucata ghimbir proaspat (cca 50 g)
  • 1 lamaie verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet de cidru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Decorticati cu atentie crevetii, eliminand si intestinul. Taiati-i in trei. Curatati ananasul, eliminati miezul fibros si taiati pulpa in mici evantaie.

Spalati ridichea, taiati-o in rondele si apoi in sferturi. Infingeti bucati de creveti, de ananas si de ridichi in tepuse de lemn.

Curăţaţi ghimbirul şi radeţi-l. Stoarceţi lămâia. Amestecaţi zeama de lămâie cu mierea, boiaua, oţetul, usturoiul zdrobit, ghimbirul ras, sarea şi pipe­rul.

Adăugaţi o lingură de ulei şi puţină apă. Emulsionaţi totul cu o fur­culiţă. Aşezaţi frigăruile într-un vas adânc şi stropiţi-le cu această marinată.

Lăsaţi-le să se macereze, la rece, cca 1 h, întorcându-le de mai multe ori. După o oră, scurgeţi frigăruile şi prăjiţi-le într-o tigaie mare, cu restul de ulei, cca 8 min, întor­cându-le după primele 4 min.

Puneţi marinata să scadă, la foc iute, turnaţi-o peste frigărui şi serviţi.

Frigarui de creveti cu ananas

Frigarui de creveti cu ananas

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.