Frigarui de creveti cu ananas
PrinteazaO reteta delicioasa de frigarui de creveti cu ananas din: creveti, ananas, ridiche neagra, miere lichida, boia iute, usturoi, ghimbir, lamaie verde, ulei de masline, otet de cidru, sare si piper.
- 18 creveti cruzi
- 1 ananas mic
- 1 ridiche neagra
- 3 linguri miere lichida
- 1 lingurita boia iute
- 1 catel de usturoi
- 1 bucata ghimbir proaspat (cca 50 g)
- 1 lamaie verde
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri otet de cidru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Decorticati cu atentie crevetii, eliminand si intestinul. Taiati-i in trei. Curatati ananasul, eliminati miezul fibros si taiati pulpa in mici evantaie.
Spalati ridichea, taiati-o in rondele si apoi in sferturi. Infingeti bucati de creveti, de ananas si de ridichi in tepuse de lemn.
Curăţaţi ghimbirul şi radeţi-l. Stoarceţi lămâia. Amestecaţi zeama de lămâie cu mierea, boiaua, oţetul, usturoiul zdrobit, ghimbirul ras, sarea şi piperul.
Adăugaţi o lingură de ulei şi puţină apă. Emulsionaţi totul cu o furculiţă. Aşezaţi frigăruile într-un vas adânc şi stropiţi-le cu această marinată.
Lăsaţi-le să se macereze, la rece, cca 1 h, întorcându-le de mai multe ori. După o oră, scurgeţi frigăruile şi prăjiţi-le într-o tigaie mare, cu restul de ulei, cca 8 min, întorcându-le după primele 4 min.
Puneţi marinata să scadă, la foc iute, turnaţi-o peste frigărui şi serviţi.
Frigarui de creveti cu ananas
Pofta buna!