Frigarui de creveti picante din: creveti, ulei de susan, miere, sos sriracha, lamaie, ustroi, sare, piper. Ingrediente: 16 creveți 2 linguri de ulei de susan 2 lingurițe de miere sau zahăr 2 lingurițe sos sriracha coaja si sucul de o jumătate de lămâie 4 căței de usturoi sare și piper Mod de preparare: Spalati […]
Frigarui de creveti cu legume
PrinteazaFrigarui de creveti cu legume din: creveti, ardei gras, ceapa, sos de soia, ulei de susan, zahar brun, usturoi, ghimbir, ardei iute, ceapa verde.
- 4-5 ceveti mari de persoana
- 1 ardei gras
- 1 cepa
marinata:
- 1/4 cana sos de soia
- 1 lingurita ulei de susan
- 1 lingurita zahar brun
- 1 catel de usturoi, tocat marunt
- 2 lingurite ghimbir proaspat ras
- 1 lingurita ardei iute, tocat marunt (fara samburi)
- 4 fire ceapa verde, tocate marunt
Mod de preparare:
Preparaţi marinata amestecând bine ingredientele. Tăiaţi ardeiul în bucăţi şi ceapa în sferturi, desfăcând foile mari. Puneţi creveţii, ardeii şi ceapa în marinată, amestecaţi bine, acoperiţi vasul şi lăsaţi la frigider cca 1 oră.
Alternaţi pe frigărui bucăţi de ardei, felii de ceapă şi creveţi. Puneţi pe grătar şi lăsaţi să se frigă 4-5 min, întorcând o dată. Serviţi imediat, eventual cu garnitură de orez.
Pofta buna!
poate iti place si:
Frigarui de creveti cu bere
Frigarui de creveti cu bere din: creveti, sos de soia, miere, bere, zeama de lamaie, boia, busuioc. Ingrediente: 300 g creveti decorticati 2 linguri cu sos de soia 1 lingura cu miere 100 ml bere neagra zeama de lamaie boia iute busuioc Mod de preparare: Spală creveţii în apă rece şi lasă-i la scurs într-o […]
Pofta buna!