Frigărui de creveţi picanţi
PrinteazaFrigărui de creveţi picanţi din: ulei de masline, ulei de susan, patrunjel, hot sauce, usturoi granulat, ketchup, sare, piper alb, zeama de lime, creveti.
Ingrediente:
- 1/3 cana ulei de masline
- 1/4 cana ulei de susan
- 1/4 cana patrunjel tocat
- 2 linguri hot sauce
- 2 linguri usturoi granulat
- 1 lingura ketchup
- 1 lingurita sare proaspat rasnita
- 1 lingurita piper alb macinat
- 3 linguri zeama de lime sau lamaie
- 1 kg creveti mari, roz, curatati si decorticati
Mod de preparare:
Bateţi uleiurile cu pătrunjelul, sosul iute, usturoiul, ketchupul, sarea, piperul şi zeama de lămâie.
Lăsaţi deoparte 1/4 din această marinată, pentru a o folosi mai târziu.
Puneţi creveţii într-o pungă cu fermoar sau o cutie cu capac şi amestecaţi-i bine cu marinata.
Inchideţi recipientul, lăsaţi 2 ore în frigider, înşiraţi creveţii pe frigărui, străpungând o dată prin cap, o dată prin coadă.
Frigeţi-i 2 min pe fiecare parte, până devin opaci, ungându-i frecvent cu marinata păstrată.
Frigărui de creveţi picanţi
Pofta buna!