Frigarui cu creveti, rosii cherry si ceapa
PrinteazaFrigarui cu creveti, rosii cherry si ceapa din: ulei de masline, seminte de chimion, morcovi, cuscus, creveti, rosii cherry, ceapa, harissa, tahini, iaurt, usturoi, zeama de lamaie, frunze de menta.
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline
- 1 1/2 lingurita seminte de chimion
- 3 morcovi, dati pe razatoarea mare
- 200 g cuscus
- 400 g creveti proaspeti
- 16 rosii cherry
- 1 ceapa, taiata 12 bucati cu radacina lasata intacta
- 1 lingura de harissa
- 1 lingurite de tahini
- 2 linguri de iaurt cu grasimi putine
- 1 catel mic de usturoi, zdrobit
- zeama de la 1/2 lamaie, plus sferturi pentru servit
- 1 mana frunze de menta, tocata grosier
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o cratiţă şi seminţele de chimion până îşi eliberează aroma. Adaugă morcovii, asezonează-i şi căleşte-i 3 minute, până se frăgezesc.
Transferă-i într-un bol, apoi pune peste ei cuşcuşul şi 400ml de apă fierbinte. Acoperă bolul cu folie alimentară şi lasă-l deoparte 10 minute sau până când apa este complet absorbită, iar cuşcuşul a devenit moale.
Intre timp, încinge grătarul la intensitate mare. Intr-un alt bol, pune creveţii, roşiile cherry şi bucăţile de ceapă, asezonează-le, apoi încorporează harissa.
Infige totul pe frigărui (dacă foloseşti frigărui de lemn, înmoaie-le înainte în apă, ca să nu se ardă) şi, pe măsură ce sunt gata, aliniază-le pe o tavă.
Ţine-le pe grătar câte 2-3 minute pe fiecare parte sau până când creveţii se pătrund.
Amestecă pasta tahini, iaurtul, zeama de lămâie, sare şi piper pentru a obţine un sos. Cu ajutorul unei furculiţe, amestecă menta în cuşcuş, apoi transferă-l pe un platou şi pune frigăruile peste el.
Stropeşte-l cu orice urmă de zeamă lăsată de frigărui în timpul coacerii şi serveşte totul cu un bol de sos şi cu sferturile de lămâie.
Frigarui cu creveti, rosii cherry si ceapa
Pofta buna!