Mancare de creveti cu legume din: creveti, morcovi, ceapa, telina, lamai, patrunjel, usturoi, condimente, piper, frunze de dafin, bere, apa, paine. Ingrediente: 2 kg de creveţi, nedecorticaţi 2 morcovi tocaţi 1 ceapă mare tocată 2 tulpini de ţelină tocate 2 lamai tăiate pe jumate 1 legătură de pătrunjel tocat 8 căţei de usturoi tocaţi 1 lingură […]
Frigarui de creveti cu sferturi de lime
PrinteazaFrigarui de creveti cu sferturi de lime din: ulei de masline extravirgin, usturoi, frunze de menta, creveti, pesmet, lamaie.
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 2 catei de usturoi
- 12-16 frunze de menta, tocate
- 450 g creveti proaspeti, decorticati
- 50 g pesmet
- sferturi de lamaie, pentru servit
Mod de preparare:
Inmoaie în apă 20 de beţe mici de bambus pentru frigărui, timp de 15 minute.
Pune uleiul de măsline, usturoiul, aproape toată menta (păstrează puţină şi pentru servit) şi creveţii într-un castron mediu.
Asezonează bine. Amestecă pentru a acoperi creveţii uniform, apoi dă-i la rece timp de 1 oră.
Pregăteşte un grătar cu cărbuni sau încinge o tigaie-grill. înfige câte 3-5 creveţi pe fiecare frigăruie.
Pune pesmetul pe o farfurie. îndepărtează marinada în exces de pe creveţi, apoi presează-i uşor în pesmet, pentru a-i acoperi.
Pune frigăruile pe grătar şi frige creveţii 2 minute, întorcându-i doar o dată, până devin rozalii şi se pătrund.
Fii cu ochii pe ei deoarece vor fi gata foarte repede.
Presară peste creveţi menta rămasă şi serveşte-i împreună cu sferturile de lămâie.
Frigarui de creveti cu sferturi de lime
Pofta buna!
poate iti place si:
Mancare de creveti cu legume
Creveti cu miere si vin
Creveti cu miere si vin din: creveti, ceapa, usturoi, lamaie, miere, rosii, ardei, vin, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 pungă de creveţi jumbo 1 legătură de ceapă verde 2-3 căţei de usturoi 1 lămâie 1 lingură cu miere 1 linguriţă cu roşii uscate 1/2 ardei iute roşu 150 ml vin alb 3-4 fire de […]
Pofta buna!