Frigarui cu creveti si sparanghel
PrinteazaFrigarui cu creveti si sparanghel din: sparanghel, sare, sunca, usturoi, paine, creveti, ulei, otet, masline, capere.
- 8 tije de sparanghel verde
- sare
- 8 felii subţiri de şuncă Serrano
- 1 căţel de usturoi
- 8 felii de pâine ţărănească
- 8 creveti curăţaţi
- 4 linguri de ulei de măsline presat la rece
- 1 lingură de oţet de sherry
- 8 măsline negre
- 2 linguri de capere
Mod de preparare:
Sparanghelul se curăţă, se spală şi se taie în jumătăţi, apoi se fierbe circa un minut în apă cu sare.
Se scoate, se pune la scurs şi se împătureşte în şunca tăiată în două pe lungime, după care se taie în bucăţi.
Usturoiul se cojeşte şi se taie în jumătate. Feliile de pâine se rumenesc într-o tigaie până devin aurii, se freacă cu usturoiul şi se taie cuburi de 2,5 x 2,5 cm.
Cuburile de pâine se înşiră pe frigărui alternativ cu sparanghelul şi cu creveţii.
Frigăruile se aşează pe o tavă şi se ungcu puţin ulei. Se rumenesc sub grilul încins circa 4 minute pe ambele părţi.
Frigăruile se scot din cuptor şi se stropesc cu restul uleiului şi cu oţetul.
Se ornează cu măslinele (după ce li s-au scos sâmburii) şi se servesc.
Frigarui cu creveti si sparanghel
Pofta buna!