Frigarui cu ansoa
PrinteazaFrigarui cu ansoa din: usturoi, file de ansoa, rozmarin, unt, bagheta, branza de oaie, sare, piper.
- 2 căţei de usturoi
- 100 g fileuri de anşoa
- 6 fire de rozmarin
- 150 g unt moale
- 24 de felii de baghetă
- 3 bucăţi mici de brânză de oaie
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 225 °C. Usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt împreună cu fileurile de anşoa. Rozmarinul se spală, se scutură de apă, se aleg doaracele şi se mărunţesc.
Usturoiul, peştele şi rozmarinul se amestecă cu untul. Cu acest mix se ung feliile de pâine.
Se înşiră câte 3 felii pâine pe o frigăruîe partea unsă în sus. Se a pe o tavă şi se rumenesc 8 minute în cuptorul preincalzit la 225 °C, până devin aurii.
Brânza se taie în 24 felii, care se aşează feliile de pâine, se asezoneaza cu sare şi cu piper şi se picura cu ulei de măsline.
Frigăruile de pâine se mai rumenesc încă 3 minute şi se servesc.
Pofta buna!