Frigarui cu branza, ardei gras si condimente

Printeaza

Frigarui cu branza, ardei gras si condimente din: branza halloumi, zeama de lamaie, chimion, faina de naut, garam masala, boia, smantana, usturoi, ardei iute, ardei gras, dovlecei, unt, lamai.

Ingrediente:Frigarui_cu_branza_ardei_gras_si_condimente

  • 600 g de branza halloumi
  • zeama de la 2 lamai
  • 2 lingurite de chimion macinat, plus extra pentru presarat
  • 75 g de faina de naut
  • 1 lingurita de garam masala
  • 1 lingura de boia
  • 300 ml de smantana pentru gatit
  • 4 catei de usturoi, strivit
  • 2 ardei iuti rosii, curatati de seminte si tocat
  • 2 ardei rgasi, unul rosu si unul galben, tocati mare
  • 2 dovlecei, taiati felii
  • 25 g de unt, topit
  • 2 lamai, taiate in felii de lungime

 

Mod de preparare:

Pune 12-15 frigărui de bambus în apă 15 minute – asta împiedică arderea lor pe grătar. Taie brânza halloumi în cuburi cu latura de 3 cm şi combin-o cu zeama de lămâie şi chimionul măcinat. Las-o deoparte 30 de minute.

Cerne făina de năut, garam maşala şi boiaua într-un bol. Adaugă smântână, usturoiul şi ardeii iuţi tocaţi, plus suficientă apă pentru a obţine un aluat gros, apoi amestecă până devine omogen. Scurge brânza şi adaug-o în aluat împreună cu două linguri din amestecul de zeamă de lămâie şi chimion. Acoperă toate cuburile de brânză cu această compoziţie.

Incinge grătarul sau o tigaie-grill. Infige cuburile de brânză pe frigărui, alternativ cu bucăţi de ardei gras şi de dovlecel. Frige-le timp de 4-5 minute pe fiecare parte şi unge-le cu compoziţie de năut atunci când le întorci.

Ţine-le pe grătar până se rumenesc pe margini. La final, unge-le cu unt topit, presară chimion măcinat şi serveşte-le imediat, împreună cu felii de lămâie.

Frigarui cu branza, ardei gras si condimente

Frigarui_cu_branza_ardei_gras_si_condimente

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Buna ideea cu frigaruile astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.