Frigarui cu branza, ardei gras si condimente
PrinteazaFrigarui cu branza, ardei gras si condimente din: branza halloumi, zeama de lamaie, chimion, faina de naut, garam masala, boia, smantana, usturoi, ardei iute, ardei gras, dovlecei, unt, lamai.
- 600 g de branza halloumi
- zeama de la 2 lamai
- 2 lingurite de chimion macinat, plus extra pentru presarat
- 75 g de faina de naut
- 1 lingurita de garam masala
- 1 lingura de boia
- 300 ml de smantana pentru gatit
- 4 catei de usturoi, strivit
- 2 ardei iuti rosii, curatati de seminte si tocat
- 2 ardei rgasi, unul rosu si unul galben, tocati mare
- 2 dovlecei, taiati felii
- 25 g de unt, topit
- 2 lamai, taiate in felii de lungime
Mod de preparare:
Pune 12-15 frigărui de bambus în apă 15 minute – asta împiedică arderea lor pe grătar. Taie brânza halloumi în cuburi cu latura de 3 cm şi combin-o cu zeama de lămâie şi chimionul măcinat. Las-o deoparte 30 de minute.
Cerne făina de năut, garam maşala şi boiaua într-un bol. Adaugă smântână, usturoiul şi ardeii iuţi tocaţi, plus suficientă apă pentru a obţine un aluat gros, apoi amestecă până devine omogen. Scurge brânza şi adaug-o în aluat împreună cu două linguri din amestecul de zeamă de lămâie şi chimion. Acoperă toate cuburile de brânză cu această compoziţie.
Incinge grătarul sau o tigaie-grill. Infige cuburile de brânză pe frigărui, alternativ cu bucăţi de ardei gras şi de dovlecel. Frige-le timp de 4-5 minute pe fiecare parte şi unge-le cu compoziţie de năut atunci când le întorci.
Ţine-le pe grătar până se rumenesc pe margini. La final, unge-le cu unt topit, presară chimion măcinat şi serveşte-le imediat, împreună cu felii de lămâie.
Frigarui cu branza, ardei gras si condimente
Pofta buna!
Buna ideea cu frigaruile astea