Frigarui cu caramel
PrinteazaO reteta de frigarui cu caramel din: piept de pui, zahar brun, sos de soia, apa, zeama de lamaie, usturoi, otet balsamic si sare.
- 2 piepţi de pui dezosaţi
- 1/2 ceaşcă de zahăr brun
- 1 lingură cu sos de soia
- 1 lingură cu unt
- 1/2 ceaşcă de apă
- zeamă de lămâie
- 2 căţei cu usturoi
- 1 lingură cu oţet balsamic
- sare
Mod de preparare:
Curăţă pieptul de pui de pieliţe şi porţionează-l în cuburi cât de cât egale. Stoarce o jumătate de lămâie şi amestecă zeama cu usturoiul pisat. Aranjează bucăţile de pui pe beţe de frigărui, sărează-le (dar nu prea mult) şi stropeşte-le cu amestecul obţinut, apoi dă-le la rece până prepari sosul caramel.
Pune zahărul la topit într-o cratiţă, iar când a devenit lichid şi auriu, adaugă apa, amestecă, pune sosul de soia, untul şi lasă să capete consistenţă.
Stinge focul şi adaugă oţetul balsamic. Pune grătarul la încins, unge fiecare frigăruie cu sosul caramel şi frige-le pe toate părţile. Serveşte cu legume la grătar sau fierte şi sos deasupra.
Dacă vrei ca sosul să aibă o consistenţă mai mare, dar să fie şi mai dulce, dă o ceapă pe râzătoare şi adaug-o după ce ai pus untul.
Frigarui cu caramel
Pofta buna!