Frigarui cu carnati si ficat
PrinteazaFrigarui cu carnati si ficat din: carnati, ficatei de pasare, ciuperci, sare, piper, ardei, dovlecei, ceapa, rosii, ulei, bete pentru frigarui, mamaliga, grasime, rozmarin.
- 8 cârnaţi proaspeţi
- 8 ficaţi de pasăre
- 8 ciuperci
- sare
- piper
- 2-3 ardei
- 3 dovlecei
- 2 cepe
- 3 roşii
- 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui
- beţe pentru frigărui
- mămăliguţă
- grăsime pentru uns grătarul
- rozmarin
Mod de preparare:
Se spală legumele si se taie felii mai mari. Se spală ciupercile şi se condimentează cu sare si piper. Toate se pun la copt, pe grătar.
Se iau beţele de frigărui, se ung bine cu grăsime si se înfig ficaţii, înconjuraţi de cârnaţi. Se înţeapă discret cu o scobitoare pentru a evita să se umfle şi să se spargă.
Se pun pe grătar şi se rumenesc uniform pe ambele părţi. Legumele coapte si frigăruile se servesc cu mămăliguţă caldă şi se ornează cu rozmarin.
Pofta buna!