Frigarui cu carne de berbecut si piept afumat de porc

Printeaza

Frigarui cu carne de berbecut si piept afumat de porc din: carne de berbecut, piept  afumat de porc, ceapa rosie, sare, piper rosu, lamai, salata verde, rosii, ulei de masline.

Ingrediente:Frigarui_cu_carne_de_berbecut_si_piept_afumat_de_porc

  • 400 g carne de berbecut
  • 400 g piept afumat de porc
  • 2-3 cepe rosii
  • sare
  • piper rosu
  • 2 lamai
  • o salata verde
  • 3-4 rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • bete pentru frigarui

 

Mod de preparare:

Se taie fleica de berbecuţ bucăţi potrivite, pieptul de porc afumat la fel, se condimentează cu sare şi piper roşu şi se stropeşte cu ulei de măsline. Se amestecă bine cu o lingură de lemn şi se lasă 10 minute la rece. Se curăţă ceapa roşie, se taie rondele subţiri şi se freacă cu sare şi puţin ulei de măsline. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă câte­va minute să se macereze.

Separat, se încinge grătarul, se unge cu o bucată de slănină sau cu o ceapă albă şi se înfig bucăţile de carne pe beţe. Se pune un rând de ceapă pe grătar, apoi frigăruile. Pe deasupra frigăruilor, se adaugă un alt rând de ceapă.

Frigăruile se lasă să se rume­nească la foc mediu şi, după ce s-au făcut, se servesc cu salată verde cu roşii. Sunt delicioase dacă sunt stropite cu zeamă de lămâie.

Frigarui cu carne de berbecut si piept afumat de porc

Frigarui_cu_carne_de_berbecut_si_piept_afumat_de_porc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.