Frigarui cu carne tocata de miel
PrinteazaFrigarui cu carne tocata de miel din: carne tocata de miel, ou, chimen, coriandru, salvie, piper Cayenne, sare, piper, ceapa, dafin, ulei.
- 500 g carne tocată de miel
- 1 ou
- 1 linguriţă de chimen măcinat
- 1 linguriţă de coriandru măcinat
- 1 lingură de salvie proaspăt tocată
- 1/2 linguriţă de piper Cayenne
- sare
- piper
- 8 cepe mici
- 12 frunze de dafin
- 3 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare:
Se amestecă carnea tocată cu oul, chimenul, coriandrul, salvia şi piperul Cayenne, până se formează o masă omogenă, apoi se condimentează cu sare şi piper.
Cu mâinile umede, din masa astfel obţinută se modelează mai multe chifteluţe. Se curăţă ceapa şi se taie bucăţi mari, apoi se înfig pe ţepuşe de lemn alternativ chifteluţele, bucăţile de ceapă şi foile de dafin.
Se ung frigăruile cu ulei de măsline şi se frig între 8 şi 10 minute pe grătar sau în cuptor sub gril. Frigăruile se servesc cu garnitură de cuşcuş şi sos de iaurt.
Pofta buna!
Nu-mi palce carnea de miel