Frigarui cu chiftelute de peste
PrinteazaFrigarui cu chiftelute de peste din: file de peste, cartof, morcovi, telina, patrunjel, branza de vaci, ou, ceapa, patrunjel, sare, piper, ulei, rosii cherry, unt, lamaie, salata de sfecla.
- 500 g fileuri de peşte
- un cartof
- doi morcovi
- o jumătate de ţelină
- o rădăcină de pătrunjel
- 400 g brânză de vaci
- un ou
- o ceapă
- pătrunjel
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
- roşii cherry
- 75 g unt
- o lămâie
- salată de sfeclă roşie
Mod de preparare:
Rădăcina de pătrunjel şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Cartoful se curăţă de coajă, se spală, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici, se pune într-o strecurătoare şi se presează ca să se elimine apa.
Fileurile de peşte se spală, se curăţă de oase şi se toacă mărunt. Se amestecă împreună cu cartoful scurs, ceapa tocată mărunt, sarea, piperul şi oul bătut. Se presară verdeaţă tocată, se formează chifteluţele şi se prăjesc în ulei încins.
Brânza de vaci se amestecă bine cu untul, sarea şi piperul după gust. Se formează biluţe ce se înfig pe frigărui alternativ cu chifteluţele de peşte şi roşiilfe cherry.
Legumele rase se amestecă bine cu puţin suc de lămâie, ulei, sare şi piper. Se pot servi şi cu salată de sfeclă roşie.
Poftă bună!
Foarte interesante chiftelutele astea