Frigarui cu ciuperci si rosii cherry

Printeaza

Frigarui cu ciuperci si rosii cherry din: ciuperci, rosii, ceapa, sare, piper, ulei, vin, boia, usturoi, busuioc, marar.

Ingrediente:Frigarui cu ciuperci si rosii cherry

  • 500 g ciuperci mai mici
  • 24 roşii cherry
  • 5-6 cepe micuţe
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri vin roşu (sau 2 linguri de oţet balsamic)
  • linguriţă boia de ardei dulce
  • căţei de usturoi
  • linguriţă busuioc uscat
  • crenguţe mărar verde

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se amestecă uleiul, vinul, sarea, piperul, boiaua de ardei, busuiocul. Se adaugă usturoiul pisat şi mărarul verde tocat mărunt şi se freacă bine.

Se spală ciupercile, se pun în acest baiţ, se amestecă bine şi se pun la frigider peste noapte, bolul fiind acoperit. A doua zi, beţişoarele de frigărui se pun în apă pentru 5 minute.

Se curăţă şi se spală ceapa, se taie în jumătate, se spală şi roşiile cherry. Luăm câte un beţişor, înfigem în el ciuperci marinate, roşii şi câte o jumătate de ceapă.

Se pune ulei într-o tigaie şi se lasă la încins. Aşezăm o parte din frigărui, le rumenim pe toate părţile, la foc potrivit. Le scoatem pe un platou şi le servim calde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.