Frigarui cu ciuperci si rosii cherry
PrinteazaFrigarui cu ciuperci si rosii cherry din: ciuperci, rosii, ceapa, sare, piper, ulei, vin, boia, usturoi, busuioc, marar.
- 500 g ciuperci mai mici
- 24 roşii cherry
- 5-6 cepe micuţe
- sare
- piper
- 4 linguri ulei
- 3 linguri vin roşu (sau 2 linguri de oţet balsamic)
- linguriţă boia de ardei dulce
- căţei de usturoi
- linguriţă busuioc uscat
- crenguţe mărar verde
Mod de preparare:
Intr-un bol se amestecă uleiul, vinul, sarea, piperul, boiaua de ardei, busuiocul. Se adaugă usturoiul pisat şi mărarul verde tocat mărunt şi se freacă bine.
Se spală ciupercile, se pun în acest baiţ, se amestecă bine şi se pun la frigider peste noapte, bolul fiind acoperit. A doua zi, beţişoarele de frigărui se pun în apă pentru 5 minute.
Se curăţă şi se spală ceapa, se taie în jumătate, se spală şi roşiile cherry. Luăm câte un beţişor, înfigem în el ciuperci marinate, roşii şi câte o jumătate de ceapă.
Se pune ulei într-o tigaie şi se lasă la încins. Aşezăm o parte din frigărui, le rumenim pe toate părţile, la foc potrivit. Le scoatem pe un platou şi le servim calde.
Pofta buna!