Frigarui cu creveti
PrinteazaO reteta delicioasa de frigarui cu creveti, portocala, ceapa, suc de lamaie verde, ghimbir, ulei de masline, usturoi, zahar brun.
- 16 creveţi mari, proaspeţi, în carapace
- 1 portocală
- 1 ceapă (şalotă)
- 4 linguri de suc de lămâie verde
- 2 linguriţe de coajă rasă de lămâie verde
- 1 lingură de rădăcină rasă de ghimbir
- 6 linguri de ulei de măsline
- 3 căţei de usturoi
- 1 lingură rasă de zahăr brun
Mod de preparare:
Se pregăteşte o marinată, amestecând sucul de lămâie verde, coaja rasă, ghimbirul, uleiul de măsline, căţeii de usturoi pisaţi şi zahărul brun.
Se adaugă creveţii spălaţi în apă rece şi scurşi. Se amestecă şi se lasă la marinat, la rece, timp de o oră. în acest interval se amestecă în marinată pentru a acoperi creveţii.
Se spală portocala, se taie în felii groase. Se pun pe câte-o frigăruie, alternativ, un crevete cu o felie de portocală. Se unge grătarul cu puţin ulei şi se lasă la încins.
Se pun frigăruile pe grătar şi se stropesc cu marinată. Frigăruile se lasă circa 5 minute pe fiecare parte. Se scot pe o farfurie. Se toacă ceapa şalotă, apoi se presară peste frigărui.
Frigarui cu creveti
Pofta buna!