Frigarui cu curcan marinat in vin si ciuperci

Printeaza

Frigarui cu curcan marinat in vin si ciuperci din: piept de curcan, ciuperci, ceapa, ardei grasi rosii, ulei, sare, piper, cimbru, vin alb, usturoi.

Frigarui_cu_curcan_marinat_in_vin_si_ciuperci

Ingrediente:

  • 1 kg piept de curcan
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 2 ardei graşi roşii
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • cimbru
  • 250 ml vin alb
  • 2 căţei de usturoi

Mod de preparare:

Speli carnea, o tai în cuburi de 3-4 cm şi o pui într-un bol împreună cu cimbru uscat măcinat, piper, usturoiul curăţat şi zdrobit şi vinul alb.

Amesteci şi laşi car­nea să se marineze în frigider, cel puţin 2 ore, preferabil de seara până dimineaţa. Periodic, scoţi vasul şi amesteci din nou, ca să se impregneze carnea cu arome.

Cureţi legumele şi le tai în bucăţi mari. înfigi în beţele pen­tru frigărui carnea, alternând cu legume şi ciuperci.

Incingi grătarul şi rumeneşti frigăruile la jar, timp de 15 minute, întorcându-le pe toate părţile. Le serveşti cu salată.

Frigarui cu curcan marinat in vin si ciuperci

Frigarui_cu_curcan_marinat_in_vin_si_ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.