Frigarui cu curcan marinat in vin si ciuperci
PrinteazaFrigarui cu curcan marinat in vin si ciuperci din: piept de curcan, ciuperci, ceapa, ardei grasi rosii, ulei, sare, piper, cimbru, vin alb, usturoi.
Ingrediente:
- 1 kg piept de curcan
- 500 g ciuperci
- 1 ceapă
- 2 ardei graşi roşii
- 2 linguri ulei
- sare, piper
- cimbru
- 250 ml vin alb
- 2 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai în cuburi de 3-4 cm şi o pui într-un bol împreună cu cimbru uscat măcinat, piper, usturoiul curăţat şi zdrobit şi vinul alb.
Amesteci şi laşi carnea să se marineze în frigider, cel puţin 2 ore, preferabil de seara până dimineaţa. Periodic, scoţi vasul şi amesteci din nou, ca să se impregneze carnea cu arome.
Cureţi legumele şi le tai în bucăţi mari. înfigi în beţele pentru frigărui carnea, alternând cu legume şi ciuperci.
Incingi grătarul şi rumeneşti frigăruile la jar, timp de 15 minute, întorcându-le pe toate părţile. Le serveşti cu salată.
Frigarui cu curcan marinat in vin si ciuperci
Pofta buna!