Frigarui cu dip de arahide

Printeaza

Frigarui cu dip de arahide din: file de piept de pui, ulei de susan, sos de soia, vin Sherry, ghimbir, curry, sare, piper, zahar, ceapa, unt, unt de arahide, lapte, ulei, tepuse de lemn.

Ingrediente:Frigarui cu dip de arahide

  • 600 g file de piept de pui
  • 2 linguri de ulei de susan
  • 3 linguri de sos de soia
  • 2 linguri de vin Sherry
  • 1 linguriţă de ghimbir
  • 1 linguriţă de curry
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 1 ceapă
  • 1 lingură de unt
  • 150 g unt de arahide
  • 200 ml de lapte
  • 3 linguri de ulei
  • ţepuşe de lemn

 

Mod de preparare:

Se taie fileul de piept de pui în cuburi potrivite ca mărime, care se pun pe ţepuşele de lemn. Se prepară marinada, amestecând uleiul de susan, 2 linguri de sos de soia, vinul Sherry, condimen­tele şi zahărul. Frigăruile se marinează circa 2 ore.

Intre timp, se curăţă ceapa, se taie cubuleţe şi se căleşte în unt până devine sticloasă. Se adaugă untul de arahide şi laptele, se ames­tecă, după care totul se dă în clocot şi se înnobilează cu restul sosului de soia. Sosul se lasă apoi la răcit. Frigăruile de pui se rumenesc circa 10 minute în cuptor, la o tempe­ratură de 230 °C (ventilator 210 °C).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.