Frigarui cu dip de verdeturi
PrinteazaFrigarui cu dip de verdeturi din: carne tocata de vitel si de porc, ceapa, usturoi, ardei, castraveti in otet, patrunjel, sare, piper, piper Cayenne, hasmatuchi, arpagic verde, iaurt, smantana.
- 300 g carne tocată de viţel
- 300 g carne tocată de porc
- 2 cepe
- 1 căţel de usturoi
- 1 ardei roşu
- 2 castraveţi în oţet
- 1/2 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat
- sare
- piper
- 1 linguriţă de piper Cayenne
- 1 linguriţă de hasmaţuchi (pătrunjel franţuzesc) proaspăt tocat
- 1 linguriţă de arpagic verde (sibulet), proaspăt tăiat
- 250 g iaurt natur
- 250 ml smântână
Mod de preparare:
Se pun cele două tipuri de carne tocată într-un bol.
Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se toacă mărunt. Se curăţă ardeiul, se scot seminţele şi se taie cubuleţe. Se taie cubuleţe şi castraveţii muraţi.
Se amestecă carnea tocată, 1 ceapă tocată, usturoiul, ardeiul, castraveţii, pătrunjelul şi condimentele, până se formează o masă omogenă. Din această masă se formează chifteluţe, care apoi se înţeapă câte 3 pe o ţepuşă de lemn.
Frigăruile de carne tocată se aşează apoi pe grătarul fierbinte şi se prăjesc timp ce circa 15 minute, rotindu-le de mai multe ori.
Se amestecă şi ce-a de-a doua ceapă împreună cu ierburile, iaurtul şi smântână şi se asezonează cu sare şi piper. Frigăruile se servesc împreună cu dipul de ierburi aromatice.
Se recomandă o garnitură de orez.
Pofta buna!