Frigarui cu dip de verdeturi

Printeaza

Frigarui cu dip de verdeturi din: carne tocata de vitel si de porc, ceapa, usturoi, ardei, castraveti in otet, patrunjel, sare, piper, piper Cayenne, hasmatuchi, arpagic verde, iaurt, smantana.

Ingrediente:Frigarui cu dip de verdeturi

  • 300 g carne tocată de viţel
  • 300 g carne tocată de porc
  • 2 cepe
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ardei roşu
  • 2 castraveţi în oţet
  • 1/2 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă de piper Cayenne
  • 1 linguriţă de hasmaţuchi (pătrunjel franţuzesc) proaspăt tocat
  • 1 linguriţă de arpagic verde (sibulet), proaspăt tăiat
  • 250 g iaurt natur
  • 250 ml smântână

 

Mod de preparare:

Se pun cele două tipuri de carne tocată într-un bol.

Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se toacă mărunt. Se curăţă ardeiul, se scot seminţele şi se taie cubuleţe. Se taie cubuleţe şi castraveţii muraţi.

Se amestecă carnea tocată, 1 ceapă tocată, usturoiul, ardeiul, castraveţii, pătrunjelul şi condimentele, până se formează o masă omogenă. Din această masă se formează chifteluţe, care apoi se înţeapă câte 3 pe o ţepuşă de lemn.

Frigăruile de carne tocată se aşează apoi pe grătarul fierbinte şi se prăjesc timp ce circa 15 minute, rotindu-le de mai multe ori.

Se amestecă şi ce-a de-a doua ceapă împreună cu ierburile, iaurtul şi smântână şi se asezonează cu sare şi piper. Frigăruile se servesc împreună cu dipul de ierburi aromatice.

Se recomandă o garnitură de orez.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.