Frigarui cu legume si ficat

Printeaza

Frigarui cu legume si ficat din: dovlecei, usturoi, vinete, ficatei de pasare, sare, rosii, castraveti, frunze de dafin, busuioc.

Ingrediente:Frigarui cu legume si ficat

  • 4 dovlecei
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 vinete
  • 500 g ficatei de pasare
  • sare
  • 4 rosii
  • 2-3 castraveti
  • 8-10 frunze de dafin
  • 6-8 fire de busuioc

 

Mod de preparare:

Curatati dovleceii de coaja alba, taiati in 4 felii pe lungul legumei, scoateti semintele, apoi taiati feliile in rondele mici de 2-3 cm, lasati deoparte. Spalati vinetele, taiati capetele, apoi taiati-le felii. Inlaturati semintele, taiati partea ramasa in romburi.

Spalati ficateii de pasare, fierbeti cu apa rece cat sa-i acopere, dupa 5 minute de fierbere spalati-i cu apa rece si taiati felii sau romburi. Puneti pe frigarui de bambus: frunza de dafin, dovlecel, 1 catel de usturoi, 1 felie de vanata, ficat, dovlecel.

Incheiati frigaruile, puneti-le pe gratar, intoarceti cat puteti de des. Ca sa se patrunda si sa poata fi consumate, legumele au nevoie de 10-15 minute de frigere pe gratar. Serviti frigaruile alaturi de rosii si de castraveti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.