Frigarui cu legume si tofu

Printeaza

Frigarui cu legume si tofu din: tofu, zucchini, ardei, ciuperci, ceapa, sos de soia, ulei, miere, otet, lamaie, usturoi, mustar, piper.

Ingrediente:Frigarui cu legume si tofu

  • 400 tofu în apă, foarte ferm
  • 2 zucchini mici
  • 1 ardei gras mediu, sau bucăţi de ardei de diferite culori
  • 300 g ciuperci medii
  • 2 cepe roşii, mici

Pentru marinada:

  • 3 linguri sos de soia
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri miere lichidă
  • 2 linguri oţet din vin roşu
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 2 căţei mari de usturoi, bine zdrobiţi
  • 1/2 lingură seminţe de muştar măcinate
  • 1/4 lingură piper proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Scurgeţi bine tofu, stoarceţi uşor apa în exces, uscaţi-l pe un prosop, apoi tăiaţi-1 în cuburi de cca 2,5 cm. Tăiaţi zucchini în rondele de cca 1 cm grosime. Tăiaţi ardeii graşi în pătrăţele de 2,5-3 cm.

Tăiaţi ciupercile în jumătăţi. Tăiaţi cepele în sferturi, desprindeţi foile mari, exterioare. Luaţi 4 frigărui şi distribuţi pe ele bucăţile de legume şi tofu, altemându-le.

Pregătiţi marinata amestecând bine ingredientele în blender.

Puneţi frigăruile pe un platou lung, turnaţi peste ele marinata, tăvăliţi-le bine prin marinată, acoperiţi-le cu folie de plastic şi lăsaţi-le 3-4 ore în frigider, rotindu-le din când în când.

Frigeţi-le 15-20 min, întorcându-le să se rumenească pe toate părţile.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.