Frigarui cu legume si tofu
PrinteazaFrigarui cu legume si tofu din: tofu, zucchini, ardei, ciuperci, ceapa, sos de soia, ulei, miere, otet, lamaie, usturoi, mustar, piper.
- 400 tofu în apă, foarte ferm
- 2 zucchini mici
- 1 ardei gras mediu, sau bucăţi de ardei de diferite culori
- 300 g ciuperci medii
- 2 cepe roşii, mici
Pentru marinada:
- 3 linguri sos de soia
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri miere lichidă
- 2 linguri oţet din vin roşu
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 2 căţei mari de usturoi, bine zdrobiţi
- 1/2 lingură seminţe de muştar măcinate
- 1/4 lingură piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Scurgeţi bine tofu, stoarceţi uşor apa în exces, uscaţi-l pe un prosop, apoi tăiaţi-1 în cuburi de cca 2,5 cm. Tăiaţi zucchini în rondele de cca 1 cm grosime. Tăiaţi ardeii graşi în pătrăţele de 2,5-3 cm.
Tăiaţi ciupercile în jumătăţi. Tăiaţi cepele în sferturi, desprindeţi foile mari, exterioare. Luaţi 4 frigărui şi distribuţi pe ele bucăţile de legume şi tofu, altemându-le.
Pregătiţi marinata amestecând bine ingredientele în blender.
Puneţi frigăruile pe un platou lung, turnaţi peste ele marinata, tăvăliţi-le bine prin marinată, acoperiţi-le cu folie de plastic şi lăsaţi-le 3-4 ore în frigider, rotindu-le din când în când.
Frigeţi-le 15-20 min, întorcându-le să se rumenească pe toate părţile.
Pofta buna!